Indtryk fra IFMA Muaythai Championships Part 6

Mandag (dag 6):

Nicolai skal i dag kæmpe kamp nr.30, som er en kvartfinale mod hjemmebane favoritten fra Hviderusland. Han klarer lægetjek og indvejningen uden problemer, og vejer ind til 79,8 kg (kæmper -81kg). Da han kommer tilbage fra indvejning kl.7.30 mødes vi til morgenmad på hotellet, og går derefter tilbage til vores værelser og slapper af og hygger i nogle timer.

Eftermiddagen

Efter middagstid ager vi i poolen, dampbad og sauna, og det er skønt at komme ned i vandet, og samtidig blive varmet helt igennem i saunaen. Derudover så er det bare rart at der sker lidt, så vi ikke bare ligger og slapper af på værelset, når vi ikke er til mad eller i arenaen. Bagefter går vi en tur for at få lidt frisk luft, mens Nicolai bliver på hotellet og slapper af inden hans kamp om aftenen. Vi går ned i centeret, og finder på 6.sal et udvalg af lidt forskelligt mad. Jeg får en rulle med noget kylling, og salat og et glas frisk presset appelsin, og selvom det ikke er den mest smagsfulde oplevelse, så er det dog langt bedre end det vi har kunne få at spise på hotellet. Derefter går vi ned for at få en kop kaffe, og jeg bestiller i stedet en kop varm chokolade, og spørger om jeg kan få flødeskum til. Det resulterer så i at jeg får en kop varm kakao der er lavet på varm fløde, puha det kunne jeg simpelthen ikke drikke, selvom smagen fra chokoladen var udemærket.

Arenaen

 

 

 

 

Et par timer inden Nicolais kamp tager vi over i arenaen. Der er mange mennesker derovre, og virkelig god stemning, så jeg får helt kuldegysninger. Frederik og jeg sætter os og ser nogle kampe, mens Noi og Chaya stille og roligt forbereder Nicolai til kamp. Niveauet ovre i ring A i dag er virkelig godt, og meget fascinerende at se på. Chaya sørger for at Nicolai får thaiolie på. Der bliver lagt håndbind, og Nicolai begynder at varme stille og roligt på med skyggeboksning. Chaya og jeg går over for at købe kaffe, og køber på vej tilbage to souvenir t-shirt med IFMA Muaythai Championships 2017 logoet. Da vi kommer tilbage er Nicolai og Noi gået i gang med at clinche, og derefter kører de puder. Der er ordentlig knald på, og Nicolai får afleveret nogle hårde teknikker på puderne.

 

 

 

 

DK vs Hviderusland

Så er det ved at være kampstart, og Frederik og jeg finder et par pladser foran, hvor vi kan filme og heppe på Nicolai. Kampen inden er Canada mod Tyrkiet, og vi sidder lige i mellem de to landshold. Rimelig intens stemning. Tyrkiet havde en fyr med, som pludselig besluttede sig for, at han skulle gå helt ind foran, og rejse sig op, så dem bagved og lige ved siden af havde svært ved at se noget, men han sagde bare noget i stil med; “No, no its no problem its my teammate..”.

Nicolai møder en meget fysisk stærk kæmper, men Nicolai lægger godt ud i første runde på trods af at hans modstander vælter frem. Anden og tredje runde går desværre til Hviderusland, men Nicolai fik vist, at han godt kan være med på dette niveau!! I morgen er det nationaldag, og det er derfor hviledag. Chaya tran er den eneste i truppen der stadig er med i turneringen (-54 kg).

 

 

 

 

 

 

 

Efter kampen

Humøret er højt trods nederlaget, og på vej tilbage går vi via supermarkedet, og køber ind til lidt aftensmad; sushi, brød, blæksprutter, tang, ost og noget pølse, og sætter os tilbage på værelset, og spiser og hygger.

 

 

 

 

 

Tirsdag (dag 7):

I dag er det en eller anden form for nationaldag, så der er ingen kampe, men der er arrangeret en tur, hvor man kan komme ud og opleve noget af Hvideruslands historie eller se noget af der militær. Det gider vi ikke, og bliver derfor hjemme, og jeg får for første gang sovet længe (ca.11.30), så dejligt. Til frokost beslutter vi os for at gå på Grand Cafe, som Nicolais mor og søster anbefalede os, da de var her. Mit umiddelbare første indtryk er at jeg er totalt underdressed med mine (afslapnings)bukser, og så er jeg ellers pakket ind i to hættetrøjer og en jakke fordi det er blevet køligt i vejret, har morgenhår, en hånd der er bundet ind i et par sort håndbind, og så humper jeg på det ene ben, og har lidt blå øjne og læber efter kampen med franskmanden. Nå, men vi beslutter os nu alligevel for at gå ind. Vi får en tjener, som er rimelig cool, og vi får bestilt lidt forskelligt mad. Min forret var lidt skuffende, men stadig bedre end det vi ellers har fået hernede. Min hovedret var lam med aubergine og gedeost, og det var sørme lækkert. Til dessert kan jeg ikke vælge, så ender med at bestille både chokolade fondant og chokolade sphere, og puha så er der heller ikke plads til mere i maven. Synes at det var en udemærket oplevelse, men de mangler generelt at smage deres mad til, men vi havde alligevel en hyggelig frokost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vej tilbage går vi forbi et af de opsatte markeder foran arenaen, hvor der bl.a. bliver grillet kæmpe grillspyd, solgt legetøj, drikkevarer og andet gøgl. Nicolai og Frederik er på udkig efter shotsglas, men det har de ikke held med at finde. Det er blevet ret koldt i vejret, så vi bliver enige om at vi gerne vil tilbage i saunaen/dampbad/poolen.

Den var desværre optaget, da vi kommer tilbage, men vi får en tid kl.19.00 i stedet for. Vi har det ikke for os selv denne gang, men deler med to russiske mænd, hvoraf den ene er iført nogle lidt for små sorte speedos “russian style”. Til gengæld var det så skønt at få varmen igen.

Aftensmaden er rimelig ribbet da vi kommer derop, men kan alligevel ikke rigtig overskue deres mad, så nøjes med et par skiver appelsiner, og så bliver vi enige om at gå en tur, og så kan jeg og Chaya måske få noget andet der. I centeret er der bare proppet med unge mennesker, som står og hænger ud i mindre og større grupper og par der står og hygger sig. Vi går op på 6.sal, hvor der også er mange unge mennsker, og får bestilt to salater lige inden de lukker, men Frederik og Nicolai spiser i. Det viser sig faktisk at være en ganske udemærket salat, og rart at få andet en ris og brød i maven.

På vej tilbage går Noi og jeg i supermarkedet, og køber nogle snacks med hjem til værelset. Da vi går tilbage skal vi lige igennem et security-check for at komme ind på hotellets område, og der er sat hegn op langs vejen, og folk står samlet i store folkemængder lidt længere væk. l  kommer tilbage er kampprogrammet for i morgen lagt op, og Chaya møder USA i semifinalen i kamp nr.8. Super fedt!! Derefter starter der det vildeste fyrværkeri, som varer i næsten 10 min. Virkelig flot, og der var godt nok knald på, det var lige så ruderne rystede.

Får kun lige spist den grapefrugt jeg har købt, og utroligt nok overlever chokoladen. Resten af aftenen bliver brugt på værelset, hvor vi ser på thaiboksning, hvor Noi viser sin mean-machine frem i ringen. Av av nogle K.O.

 

Skriv et svar