Indtryk fra IFMA World Championship 2017 Part 4/5

Lørdag ( Dag 4)

Det blev sent i går inden jeg lagde mig til at sove (kl.01:30), for der var simpelthen for meget adrenalin og glæde efter kampen, og samtidig kunne jeg slet ikke følge med alle jeres skønne kommentarer på facebook og instagram. Noi og jeg fik også set min kamp igennem, og snakket om de ting der skal forbedres til næste kamp mod Frankrig. I grove træk, så skal mine parader være højere og mere robuste. Jeg skal bruge min boksning meget mere, og så skal jeg tro meget mere på det især når jeg sparker (og slår). Ca. kl.01:00 kommer kampprogrammet op for i morgen, som jo så faktisk er i dag, hvor Chaya skal kæmpe kamp nr.2, og Frederik skal kamp nr. 38, begge i ring B. Det vil sige Nicolai må bevare tålmodigheden lidt endnu, og jeg får en hvile dag i morgen, hvilket jeg er ret glad for.

Frankrig

Min næste kamp bliver mod Frankrig. Hendes game fungerer godt, når hun får lov til at gå frem af, hvor hun slår og sparker på forskellige niveauer med enkelte hårde teknikker, og kæmper i et højt tempo. Jeg kan se at vores stil minder om hinanden, men fra mit synspunkt, så virker hendes angreb mere overbevisende. Man kan mærke at hun tror på det, og det bliver nok min største udfordring mod hende. At blive ved med at tro på det, og samtidig så skal jeg ind og sætte mig selv i respekt fra start af, og ligge pres på, så hun ikke får lov til at køre hendes game. Jeg håber og jeg ønsker virkeligt at jeg kan bevare troen på det. Alt kan ske, og hun er ikke overvindelig, men det kræver at jeg gør det bedre end i går.

Tidligt oppe, igen igen..

Jeg vågnede kl.05:00 i morges uden at vækkeuret ringede, og var stadig helt høj efter sejren i går. Kl. lidt i seks kommer Frederik og Chaya, og de får at vide at de skal kæmpe senere i dag, så de går over i arenaen for at tjekke deres vægt, så de er klar til indvejning kl.07.00. Chaya klarer lægetjek og vægten uden problemer. Frederik er også i vægt, men han får ikke lov til at veje ind før han har barberet sig, så han bliver sendt tilbage til hotellet for så at gå/løbe tilbage til indvejningen og blive vejet ind. Nicolai og jeg er i mellem tiden startet på morgen buffeten. Jeg spiser et spejlæg, to pandekager med æble, lidt ris og en hel bunke grapefrugt, og drikker noget vand og en kop americano. Chaya, Noi og Frederik møder os ved morgenmaden, og vi får ønsket Frederik tillykke med de 24 år, hvilket han har skjult meget godt for os, for der var ingen af os der vidste at han havde fødselsdag i dag. Vi satser stærkt på at hans fødselsdagsgave bliver en sejr over Litauen i aften, og måske er der også plads til et lille stykke kage.

Chaya kæmper allerede kl.14.15 (ca.), så vi skal være i arenaen tidligere, så vi bruger tiden efter morgenmaden på at slappe af, snakke med familien derhjemme og hygge på vores værelser.

Imens hjemme i Danmark

Derhjemme i Danmark har jeg arrangeret en bevægelsesworkshop med den Israelske Shai Faran i denne weekend d.6-7 maj, og det var inden at jeg viste at jeg skulle herned. Så Kasper har påtaget sig min opgave med at gøre lokalet klar, og sørge for at det hele går som det skal. Samtidig med at han også tager sig af vores datter Sophia <3 Han ringer så lidt over 9:00 fordi at det kort, som han skal bruge til at få adgang til det lokale vi har booket, ikke vil tillade ham adgang. Stress. Lidt frem og tilbage, og flere forsøg på at få fat på Rådhusvagten, og til sidst lykkedes det, og han kommer ind. Så alarmen i mit hovedet stopper, puha, det er da også bare typisk, for kan jo intet gøre herfra, hvor jeg sidder.

Forberedelser til dagens kamp

Kl.12.00 går vi ned og spiser frokost. Jeg får kyllingesuppe med ris, og så går vi direkte over i arenaen, da Chaya skal kæmpe kl.14.15 ca. Vi er nogle af de første derovre, så vi tager af de delvist aflukkede rum, og får hængt Dannebrog op ved indgangen. Chaya og Frederik får købt deres kamptøj, men der er ikke noget strygejern, så de må vente med at stryge ”DEN” på trøjen. Noi og jeg går over for at købe en kop kaffe fra en automat på stadion, men det går ikke helt efter planen, og ender i stedet med en kop varm kakao, og to kopper kaffe med mælk og spiritus. Vi opgiver automaten, og finder en kvinde som sælger kaffe, og hun sælger os glædeligt 4 kopper kaffe (smagte af varmt toiletvand med en smule kaffe).

Chaya virker bare totalt opsat og klar. Nicolai giver ham thaiolie på, der bliver lagt håndbind og Chaya begynder at skyggebokse. Det ser super overbevisende ud! Så kører Noi og ham puder, første stille og roligt, hvis man nogensinde kan kalde det Chaya laver for stille og roligt. Han ser bare 100% klar ud. De kører tempoet helt op, og får skabt en del opmærksomhed omkring dem, og dem omkring os stopper op og kigger på. Man skulle lige have hevet en kasket frem, og tjent et par håndører. Jeg og Frederik sætter os ud i arenaen for at kigge på den første kamp, som er lige inden Chaya, og så vi kan finde en god plads til at filme ham fra. Desværre bliver det en ”walkover”, dvs. modstanderen møder ikke op, så Chaya er videre til næste runde. Super ærgerligt, for havde glædet mig til at se ham kæmpe, men det er selvfølgelig mest ærgerligt for Chaya der havde glædet sig til at kæmpe, men i de mindste er han nu en plads tættere på guldet.

Mad og kaffe

På vej tilbage til hotellet går Noi og jeg via det store supermarkedet hjem, så Noi kan få noget mad. Jeg skal ikke have noget at spise, for vejer 64,5 kg, så medmindre jeg snart skal på toilettet, så ender jeg med at skulle smide et kilo i sauna i aften. Det er næsten også lige så godt, som at spise at gå rundt i supermarkedet, og kigge på al den mad. Noi får købt sushi, og tørret kød, og har så købt for 40 danske kr., så det bliver vist ikke billigere. På vej ud af centeret stopper vi ved en cafe for at købe kaffe, eller dvs. jeg bestiller en dobbelt espresso for at sætte lidt gang i systemet. Vi får bare super god service, og de havde også nogle lækre sandwich, kager og brød. Noi lover mig kage efter jeg har vundet over Frankrig. Man kan sige meget om kaffe, bl.a. at det dufter fantastisk, men puha for lede hvor det smager. Jeg kom helt op at flyve efter den dobbelt espresso, og en time efter var jeg helt færdig og faldt i søvn, men stadig uden at have været på toilettet.

Kampen før kampen

Frederik skal først kæmpe meget sent, så vi tilbringer resten af eftermiddagen på hotellet. Jeg vejer 64,2 kg, så jeg skal lige i sauna og smide 800 gram kl.20.00, hvor vi har booket saunaen for jeg er nødt til at være i vægt inden jeg går i seng, hvis det viser sig, at det er i morgen at jeg skal kæmpe mod Frankrig.

Kl.19.00 er der aftensmad, og jeg går derned med de andre selvom jeg ikke skal have noget, men det gør faktisk ikke så meget, da maden ikke lige frem ser indbydende ud. Kl.20.00 går jeg op og henter mit badetøj, sveddragt, vægten og min bog. Jeg føler mig pænt ovenpå selvom jeg skal alene sauna, for de andre skal over i arenaen og forberede Frederik til hans kamp mod Litauen, men det er ikke første gang jeg skal i sauna alene. Nede i saunaen sidder min sauna-buddy fra Tapei, men han mangler kun en smule, så jeg får hurtigt saunaen for mig selv. Hopper i badetøjet, skyller min sveddragt og tager den på og vikler et lagen rundt om mig, og sætter mig ind øverste i saunaen. Sidder og læser i 40 min, og det er går over alt forventning, nok fordi mine tanker har drejet sig om bogen og ikke om varmen. Utroligt nok, så har jeg kun tabt 300 gram ifølge vægten. Nå der er ikke andet for at jeg må ind igen. Tager en tur på 30 min, vejer mig og så vejer jeg lige pludselig 2 kg mere end da jeg startede. Ind i saunaen igen i 30 min, og derefter siger vægten endelig 63,3.

Tilbage i arenaen

Derefter går jeg over i arenaen, og kommer lige et par kampe inden Frederik skal kæmpe. Der er virkelig god stemning, og får helt kuldegysninger af at høre publikum. Så skal Frederik i ringen, blåt ringhjørne med Noi og Chaya mod Litauen i rødt ringhjørne. Efter tre runder bliver det desværre til en sejr for Litauen, og Frederik er forståeligt nok ked af at være ude af turneringen. Det er en af de ting, som godt kan skræmme mig, og som samtidig også fascinerer mig ved muaythai, det er alle de mange timers arbejde man har gjort inden man står i ringen, og så er det hele bare overstået på 3x3min. Det er bare en meget speciel oplevelse, og jeg synes at noget af det værste der kan ske det er, at hvis man pludselig står oppe i ringen, og så er det bare nu der skal præsteres, og man så ikke føler at man er helt tilstede oppe i ringen, eller at man ikke får gjort sit bedste.


 

 

 

 

Danmark kæmper igen i morgen

Da vi kommer tilbage til hotellet er kamprogrammet lige blevet offentliggjort. Chaya skal kæmpe kamp nr.11 mod Taiwan, Nicolai kamp nr.30 mod Wales og jeg kamp nr.26 mod Frankrig.

Jeg ved ikke om det var tidlige nerver over at skulle møde franskmanden i morgen, eller om det stadig var den dobbelte espresso, som spillede mig et puds, men jeg havde i hvert fald så svært at falde i søvn, og lå og vendte og drejede mig i en evighed. Til sidst faldt jeg dog endelig i søvn til lyden af noget meget rolig spa-musik, som Noi satte på..

 

 

 

 

 

Søndag (Dag 5):

Tidlig start, indvejning og køkultur

Dagen starter tidligt kl.6, og Chaya, Nicolai og jeg går mod indvejning allerede kvart over seks, så vi forhåbentlig ikke skal stå i kø. Jeg er den første i min kø, der sidder to foran de andre. Der går ikke lang tid før der er mange mennesker i kø. Kl. lidt i syv råber træneren fra Ukraine efter hans kæmpere, som lige er kommet ind i arenaen. De går så bare forbi alle i køen, og helt op foran. Der er også en pige med, men jeg siger til hende at hun kan stille sig i kø ligesom alle os andre. Hendes træner snakker for sin syge moster, men jeg er ligeglad, jeg stod der først, jeg er tørstig og træt, og jeg gider ikke at finde mig i det, så hun må stille sig ind bagved mig. De andre i køen siger ikke noget! Indvejningen og lægetjek gik fint, og vejer ind til 62,55 kg. De andre vejer også ind ca. 1 kg under grænsen, så ingen problemer. Derefter går vi tilbage til hotellet og spiser morgenmad, og hviler os inden vi tager over i arenaen.

DK vs Taiwan

De andre går i forvejen, da Chaya har kamp nr. 3, og kampene starter allerede kl.13.00. Jeg bliver lige på hotellet indtil min musikplayliste er downloadet for til min sidste kamp kunne jeg ikke høre musik, da jeg ikke havde noget netværk på tlf. Jeg tilføjer også sangen fra Mulan, ”I’ll make a man out you”, fordi den minder mig om Sophia, da hun godt kan lide at høre den, når vi er hjemme. Det er godt vejr på vej over til arenaen, og jeg nyder at få lidt frisk luft, og solen varmer godt. Ovre i arenaen har de andre fikset en af de delvist aflukket bokse, og Chaya går og skyggebokser. Han er klædt om, men har ikke fået strøget ”DEN” på sin trøje, da der ikke er nogen, som kan finde strygejernet. Nicolai giver ham olie på, og derefter står den på skyggeboksning, og så puder og clinch med Noi. Chaya ser skarp ud, og hans teknikker er bare rene, hurtige og hårde. Så er det blevet tid til kampstart, og Nicolai og jeg finder et par pladser foran ringen, så vi kan filme kampen, da IFMA ikke live-streamer/filmer fra ring b i dag. Chayas modstander vælter bare frem fra start til slut, og laver nok kun tre spark i alt i hele kampen. Chaya dominerer clinchen med albuer og knæ, og får også afleveret nogle gode kombinationer fra distancen, og Chaya vinder kampen 3-0. Efter kampen bliver hans ben og arme wrappet ind i gagebind i ca. 20 min, så evt. skader og hævelser bliver minimeret. Derefter går vi udenfor, og jeg går lidt i forvejen, da jeg lige har brug for at få styr på mine tanker og nerver før min kamp mod Frankrig.

In the zone

Jeg har min lille notesbog med, og bruger tiden på at skrive mine forberedelser ned. På den måde følte jeg at alle mine tanker blev en smule mere struktureret. Da de andre kommer ud, går vi om på den anden, hvor der sælges lidt forskelligt mad. Jeg er ikke lige så selskabelig, så sætter mig på pladsen lidt væk, og observerer alle menneskerne der bevæger sig forbi. Der er utrolig mange
med børn på Sophias alder, så sidder og får lidt hjemve. Noi kommer hen og sætter sig ned, og vi taler om den kommende kamp, fighter hjerte og mentalitet, og jeg kan mærke at jeg får mere styr på mine nerver, og han minder mig om hvorfor jeg er der, og at jeg skal huske at nyde de 3x3min.


DK vs Frankrig

Inde i arenaen tager vi en af de delvist lukket rum, så vi har en base. Vi er i god tid, så der er ingen stress. Jeg ligger og slapper lidt af på briksen i
ventetiden. Da det er ved at være tid, så klæder jeg om til shorts, og Frederik giver mig thaiolie på. Det føles godt, og de knubs fra forrige kamp forsvinder bag virkningen fra thaiolien. Derefter får jeg lagt håndbind af Noi, og begynder så at bevæge kroppens led igennem. Skyggebokser med Frederik, og får øvet nogle af de scenarier som vi forestiller os at der kommer i kampen. Det føltes godt, rigtig godt. Begynder at få en god fornemmelse for kampen, og så begynder jeg at køre puder med Noi, og den gode fornemmelse vokser bare i både ”maven og hovedet”. Inden jeg får det sidste udstyr på, så kan jeg næsten slet ikke vente med at komme ind og kæmpe. Jeg er bare totalt tændt, fokuseret og jeg glæder mig helt
vildt til det bliver min tur.

Det er første gang at jeg har oplevet at have det sådan før en kamp, og nu når jeg sidder og skriver om det, så har jeg virkelig også svært ved at beskrive det, og det er nok bare meningen, for følelsen tror jeg aldrig jeg glemmer. Klokken lyder, og vi er i gang. De næste 3×3 min. kæmper jeg med alt hvad jeg har kært og lært. Det er den vildeste kamp jeg har haft, og jeg husker egentlig kun brudstykker af den. Der bliver udvekslet mange slag og spark, og der er en del blod. Jeg bløder fra næsen, min læbe og mit knæ, og hun bløder fra næsen. Jeg ænser ikke blodet, jeg kæmper bare, det er det eneste jeg vil i øjeblikket. I pausen mellem 2 og 3 runde bliver jeg ramt af noget der minder om frygt, min højre hånd er brækket, men Noi får mig på andre tanker, og jeg går ind til 3 runde, og kæmper mit hjerte ud. Efter kampen er jeg dybt rørt, og jeg tror at jeg giver Noi og Frederik det største kram. Jeg tror et øjeblik at sejren er min, men den går til Naoil Tita med scoren 29-28. Ubeskrivelig oplevelse, som jeg alligevel har prøvet at verbalisere. Efter kampen bliver jeg wrappet ind i gage. Min højre fod er også ret medtaget, og den skal nok lige have nogle dage før den er god igen. Jeg er virkelig ærgerlig over at være ude af turneringen, men når jeg ser videoen bagefter, så er jeg enig med afgørelsen. Hun scorer mere i første og anden runde, mens tredje runde var min. Som Noi og de andre nu har mindet mig om utallige gange, så kan det godt være at præstationen på papiret er et nederlag, men det der skete var så meget mere end muaythai, og det er langt mere værd. Jeg kan allerede godt sige at jeg glæder mig til min hånd er klar igen, så jeg kan kæmpe igen.

 

 

 

 

 

Walkover, indisk disko og godnat

Da jeg får gagen af, så får jeg med hjælp fra Chaya ”gået” ind til ringen, hvor Nicolai er klar, men det bliver desværre en walkover, og Nicolai er derfor videre i turneringen. Frederik holder puder for Nicolai, men jeg med hjælp fra Chay og Noi humper tilbage til hotellet, hvor vi lige kan nå aftensmaden. Desværre er restauranten blevet lavet om til en indisk diskofest, og maden er helt håbløs. Jeg får dog snakket kort med Kasper, men det larmer simpelthen for meget, så vi bliver enige om at snakkes ved, når vi kommer tilbage til værelset. Tilbage på værelset får jeg snakket med Kasper, og det er faktisk første gang siden vi tog af sted, for ellers har vi bare skrevet beskeder og sendt billeder/film, og han har hjulpet mig med at ligge mine notater op på bloggen, men det var så dejligt at kunne snakke og dele noget af oplevelserne fra dagen, selvom det giver mig lidt hjemve.

Da alle er tilbage på værelset sidder vi lige og hygger lidt, og taler om dagens kampe, og vi er alle samme i godt humør. En meget speciel dag lakker mod enden i godt selskab, så ingen klager herfra med undtagelse af mine knubs fra kampen.

Skriv et svar