Minimalisme og energi

the-minimalists

Joshua Fields Millburn og Ryan Nicodemus også kendt som minimalisterne på deres side www.theminimalists.com fortæller på et TEDx event om fordelene ved at leve minimalistisk.

Det gode liv – eller jagten på det – er et latent tema på vores blog. Hvordan får vi et bedre liv, med mere energi og velvære… Joshua og Ryan kommer med et bud på hvordan du kommer nærmere… Denne idé  handler om minimalisme..

Ofte går idéen om minimalisme på et samfundsmæssigt plan i sammenhæng med en konsekvent form for liberalt ideal. Her er idéen at staten skal være minimalistisk og udstyre borgerne med mere fri vilje. “Less is more” er kodeordet her.  En hurtig google søgning kan afsløre at minimalisme er opstået som en kunstform der gør op med ekspressionismen. Her har der været et kommercielt formål med kunsten, men også en idé om at man kan udtrykke sig stærkt med få midler og enkle metoder.

Der er ofte langt fra ideal til praksis, og i vores udlevelse af liberale og frigørende værdier, følger ofte en masse overflødigt ragelse. The minimalists snakker om netop dette ragelse, og hvad det kan have af negative effekter. De foreslår en meget simpel metode til at komme til livs med ragelsen:

  • Pak alle dine ting sammen i kasser tilhørende de forskellige rum og funktioner.
  • Alt det du ikke har taget op i løbt af 3 uger, skiller du dig af med.

Idéen med movetrition for mig er de frigørende og forandrende potentialer der er i kropslig bevægelse. Her tænker jeg at lettere materialistiske rammer kan, som følge af the minimalists, skabe mere overskud, overskud til mere aktivitet. Jeg har tænkt mig at forsøge at gøre dem efter, så de næste 3 uger propper jeg klistermærker på de ting jeg bruger, og når de 3 uger er gået, så gør jeg regnskabet op og alt overskydende ryger ud.

Se the minimalists Ted talk her:

 

En del ting er allerede blevet udstyret med klistermærker..

IMG_9235 IMG_9234 IMG_9233 IMG_9232 IMG_9231 IMG_9229

2 tanker om "Minimalisme og energi"

    1. Hey Jacob

      Jeg fik smidt en masse ud, men jeg erfarede også at jeg havde svært ved at være så konsekvent, som der ligges op til. Særligt mine bøger har jeg ikke skilt mig af med, i hvertfald ikke i nærheden af dem jeg ikke bruger. Dem er jeg knyttet til; deres viden og information, samt som trofæer og minder.

      Det er lang tid siden jeg skrev indlægget og det er blevet en del af mig at rydde ud, fremfor at gemme væk, men knap så radikalt som der lægges op til i deres indlæg.

Skriv et svar